Stille Stemmer – gratis teater ved Kiosken foran Riddersalen

Spilleperiode: 31. maj – 30. juni 2024
Byg en Sprællemand i pap

Stille Stemmer kan du møde to agtværdige orkestermedlemmer fra Frederiksberg pigegarde, som går på jagt efter gamle og nye oversete anekdoter i vores by.

De driver fortællinger frem i lyset, så personer fra glemmebogen bliver vakt til live og får stemme.

Kiosken er tegnet af Signe Birkbøll – frit efter Fritz Kochs Københavnerkiosk fra 1896 – og opført i samarbejde med Laurids Bøcher Poulsen og Sigurd Dissing i 2016.

På gensyn i det grønne til små og store!

OBS: I tilfælde af vedvarende regn, spiller forestillingen ikke.


Pressen skrev

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Kulturbunkeren

” … noget af det mest opmuntrende og livsbekræftende teater”.

”En ældre mand blandt publikum modtog klapsalver for at dele sin livshistorie med os andre. En dreng stod i skyggen under et træ, stadig iført cykelhjelm han helt havde glemt at tage af, mens han dansede til musikken fra kiosken. Dem af os, der er færdige med at vokse, grinede af den indforståede voksenhumor, og børnene glemte alt om deres digitale hverdag, mens de fik lov at opleve teater i sin reneste udtryksform. Her var der ægte fortællerlyst.” Bo Dalum.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Cphculture.dk

”Signe Birkbøll er en sand glose-gøgler og har fundet en dybt charmerende form i sin tekst, der fanger og fascinerer både unge og ældre. Generøst lægger hun op til og overlader en stor del af den fysiske komik til den livfulde Ragnhild Kaasgaard, mens hun selv på diskret vis spiller på triangel […] (i) denne liflige friluftsforestilling, der for alvor varslede en dejlig sommer.” Michael Søby.

Teateravisen.dk

”Riddersalens ’Stille stemmer’, der spilles ved Kiosken i Lorrys Have, er en fremragende sommerforestilling i gadeteaterformat, der rummer både humor, følsomhed og historiefortælling […]

Forestillingen er en smuk og velskabt tur ned ad mindernes allé, som forfører og underholder både børn og voksne. Denne anmelder har sjældent set et så aldersmæssigt bredt publikum, der var så optagne af den samme forestilling på samme tid. Hvis man lægger vejen forbi hovedstadsområdet denne sommer, bør man derfor udforske de små sidegader i selskab med ’Stille stemmer’.” Morten Hede.

POV.international

“Stille stemmer er en smuk halvtimes pause fra hverdagen med gode fortællinger, hvor børnene får fantasien i spil. Fortalt med et blink i øjet, der sikrer, at forældre og bedsteforældre griner med.” Steen Blendstrup.

HOLDET BAG

Dramatiker
Signe Birkbøll
Instruktør
Geir Sveaass
Kostumedesign
Pille Behrendt
Medvirkende
Ragnhild Kaasgaard
Signe Birkbøll
Koreograf
Kerstin Anderson
Lyddesign
Jimmy Østbygaard
Produktionsleder
Laurids Bøcher Poulsen

Stille Stemmer er støttet af

Spilleperiode

31. maj – 30. juni 2024

Tidspunkter

Repremiere fredag 31. maj kl. 17.00.
En del af FRBdage

1. – 30. juni:
Tirs-fre kl. 10.00
Lør og søn kl. 11.00 og 13.00

Pris

Fri entré, ingen tilmelding

Varighed

Ca. 35 min. uden pause

Aldersgruppe

For hele familien. Fra 5 år