Små Blå Sko – for 1,5 til 4-årige

Sæson 2023/2024

En lille entré danner kulisse for Små Blå Sko. Fra entreens billeder, skuffer og skabe trylles fortællingen frem om damen, der går tur med folk. Damen er begejstret og fuld af forventninger, når en ny gåturs-kammerat skal komme. I dag venter hun Alfred, så de små blå sko findes frem. I ventetiden fantaserer damen om udflugtsmål for dagen. Så lyder klokken ved entrédøren.

Heidi C. Nielsen og Erik Olsen er sammen om at skabe magien i Små Blå Sko. Bag kulissen og skjult for publikum står dukkefører Erik, hvorfra han styrer forestillingens dukker og effekter, der puster liv i fortællingen til stor fryd for små teaternybegynderøjne.

Fortællingen ledsages af musik, der spænder fra den sene Dylan over Schubert, Janáček og Dvořák til Vivaldi.

Pressen skrev

“Selv de mest generte toårige lader sig fange ind af Ragnhild Kaasgaards livsglæde, når hun charmerer alle med sin gå-tur-dame i den opfindsomme forestilling ’Små blå sko’ på Riddersalen.”
Anne Middelboe Christensen, Teateravisen.

”Selvom man tilhører aldersgruppen 1 ½ til 4 år, kan man sandelig godt gå i teatret. Riddersalen […] formår på en ganske særlig måde at tryllebinde de allermindste. Ikke med bulder og brag eller voldsfikseret animation, men med poetisk teatermagi, der i den grad taler til børnenes eget fantasisprog.”
CPHCulture

Holdet bag

Idé & manuskript
Signe Birkbøll
Scenografi
Signe Birkbøll, Laurids Bøcher Poulsen & Sigurd Dissing
Kostumedesign
Pille Behrendt & Signe Birkbøll
Systue
Pille Behrendt
Dukkemager
Sigurd Dissing
Lys
Laurids Bøcher Poulsen
Værksted og bygger
Laurids Bøcher Poulsen & Sigurd Dissing
Foto
Dennis Westerberg
Medvirkende
Skuespiller Heidi C. Nielsen (turné 2024) & dukkefører Erik Olsen