Jolly Weltschmerz!

Åbner Riddersalens Kabaret i 2022

Jolly Weltschmerz! er en mørk, livskraftig, humoristisk kabaret om mennesket og verden i krise. Forestillingen er en musikalsk og æstetisk hyldest til det besværlige og mirakuløse menneskeliv. Med livemusik og nyskrevne tekster af nulevende forfattere, zoomer forestillingen ind på det eksistentielle vilkår; menneskets ensomhed midt i fællesskabet.

Jolly Weltschmerz! er en moderne musikforestilling, anno 2022, med kærlige hilsner til den ekspressionistiske og politiske kabaret fra 1920erne.

Forestillingen er bygget op om et desillusioneret og vredladent orkester, som består af fire musikalske skuespillere samt kapelmester Thomas Dinesen, der alle synger og spiller live på scenen.

Jolly Weltschmerz! bliver en gennemkomponeret billedstorm, hvor alle tableauer tematisk behandler livskrise, tab og meningsløshed, men også håb, ømhed og livslyst.

HOLDET BAG JOLLY WELTSCHMERZ!

Jolly Weltschmerz! skabes af kvalificerede og erfarne kræfter. Ideen til forestillingen er Mette K. Madsens, og hun iscenesætter forestillingen i samarbejde med dramaturg Trine Wisbech. Mette K. Madsen har 20 alsidige år bag sig som skuespiller og sanger. Og har i flere omgange været skuespiller på Riddersalen, blandt andet i hovedrollen som Grethe i anmelder-successen Kærlighed uden Strømper i 2012. I de seneste år har hun i stigende grad også været benyttet som musiker, tekstforfatter, idéudvikler og nu iscenesætter. Trine Wisbech har, udover sin enorme erfaring og succes som produktionsdramaturg, også et solidt kendskab til konceptudvikling.

Scenograf Dorte Holbek har skabt et væld af magiske scenografier til dansk teater, og har en særlig sans for og erfaring med Riddersalens scene. Som ofte før, er hun her i samarbejde med den prisbelønnede lysdesigner Sonja Lea.

Kostumier og kunstner Thomas Winkler har skabt kostumer og plakater til Riddersalen siden 1990’erne, og begge dele leverer han også til Jolly Weltschmerz! Han er desuden en fast del af Tivolis kreative, visuelle team. 

Karin Bang Heinemeier, Morten Raahede Brovn, Jens Gotthelf og Mette K. Madsen er skuespillere, som alle står stærkt i deres respektive, mangefacetterede og travle karrierer. Sammen har de gennem årene oplevet et særligt frugtbart og inspirerende arbejdsfællesskab. Komponist Joachim Holbek har ofte skabt musik til Riddersalens forestillinger, og er en anerkendt teater- og filmkomponist (til bl.a. Lars Von Triers film). Han er forestillingens komponist/arrangør og med på scenen som kapelmester, hvor han og de fire skuespillere udgør forestillingens orkester.

Teksterne er skrevet af blandt andre af Hanne Højgaard Viemose, Naja Marie Aidt, Sylvia Plath, Martin Crimp, Kirsten Hammann, Mette K. Madsen og holdet, plus nogle lån fra verdensdramatikken. Musikken komponeres af blandt andre Joachim Holbek og der benyttes derudover musik af blandt andet, Björk, Nephew, Stereo Total, Bill Cook og jazzduoen Svaneborg Kardyb.

Foto: Dennis Westerberg

Følg med på Instagram

Spilleperiode
12. feb. - 9. apr. 2022

Spilletidspunkter
Tirs. – lør. kl. 20.00

Priser                             
Normalpris 175-285 DKK
Mit Teater* 135-245 DKK
Mit Teater, stud. 135-245 DKK
Børn/unge (u. 25 år) 105-215 DKK
Grp. (min. 10 voksne) 135-245 DKK
Grp. (min. 6 unge u. 25 år) 40-70 DKK

Billetpriser er inkl. billetgebyr.

Læs mere om Mit Teater

Varighed
Oplyses senere

Aldersgruppe
Fra 15 år

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere