Teater til hele landet

Riddersalen på turné

Skuespiller Ragnhild Kaasgaard og dukkefører Erik Olsen har efterhånden skabt deres helt eget brand med Riddersalens småbørnsforestillinger. De har siden 2011 dannet par, først med BARNEVOGNEN, efterfulgt af ÅBENT HUS og senest SMÅ BLÅ SKO. I februar 2020 får vores nye forestilling DENGANG DU VAR LILLE premiere hjemme i Riddersalen, og kommer på turné i efteråret 2020 og foråret 2021.

Forestillingerne har det tilfælles, at mens Ragnhild tryllebinder børnene som fortæller på scenen, styrer Erik dukker, lys, lyd og effekter - og skaber magi, fra sin plads bag kulissen.

Småbørnsforestillingerne er blevet så populære blandt institutioner, biblioteker, kulturhuse mv., at turnésalget oftest kan melde udsolgt langt ud i fremtiden. Indtil dato er det blevet til over 1.200 opførelser af de tre forestillinger, SMÅ BLÅ SKO, BARNEVOGNEN og ÅBENT HUS, hjemme i Riddersalen og ude i det ganske danske land.

”Selvom man tilhører aldersgruppen 1 ½-4 år, kan man sandelig godt gå i teatret. Riddersalen […] formår på en ganske særlig måde at tryllebinde de allermindste. Ikke med bulder og brag eller voldsfikseret animation, men med poetisk teatermagi, der i den grad taler til børnenes eget fantasisprog.” [CPH Culture, 2017]

Dukker og musik forenes med teatermagi og børnefantasi
Målgruppen er vuggestue- og børnehavebørn. Virkemidlerne er visuelt teater med dukker og musik. Fælles for forestillingerne er genkendelige, men finurlige scenografier, skuespiller Ragnhild Kaasgaard, som nærværende fortæller, og hendes usynlige medspiller, dukkefører Erik Olsen, der puster liv i scenografierne, til stor fryd for små teaternybegynderøjne. Med enkle tematikker guides børnene igennem følelser som forventning, glæde, skuffelse, genkendelse og overraskelse. Efter forestillingerne er der altid tid til et nærmere kig på scenografien, et kram og en snak med skuespiller og dukkefører. Her er der ro til at lade livet gå sin gang.

I 2020-21 turnerer vi med

SMÅ BLÅ SKO

og

DENGANG DU VAR LILLE

Alle Riddersalens forestillinger er refusionsberettigede i henhold til teaterloven. Vær opmærksom på, at de enkelte kommuner kan have forskellige procedurer omkring refusion. Du kan læse mere om refusionsordningen på www.teatercentrum.dk 

 

 

Turnésalg: Tlf. 38 87 18 19
Tirs.-tors. kl. 10-15. Fre. kl. 10-13.
- eller via info@riddersalen.dk

Aldersgruppe
1 ½- 4 år