Scenekunst ind i Den Åbne Skole

”Børn og unge skal møde kunst og kultur i folkeskolen. Det er en vigtig del af deres udvikling og dannelse. Derfor håber jeg, at kommuner, skoleledere, lærere og kunst- og kulturlivet vil bruge de mange god eksempler til, at børn får endnu flere gode oplevelser.”

Udtalt Kulturminister Mette Bock i anledning af en rapport, der har evalueret 31 kommunale Åben Skole projekter.

 

Rammerne for fremtidens Kulturmakkerskaber kan let smuldre
Kulturmakker er en del af Kulturtjenesten i Frederiksberg Kommunes idéudkast til eksperimenter med Åben Skole. De frederiksbergske skoler er blevet tilbudt makkerskaber med en af kommunens mange kulturinstitutioner, hvor formålet har været at udvikle forløb og aktiviteter, ud fra skolens ønsker og behov – koblet med den enkelte kulturinstitutions særlige kompetencer.

Kulturmakkerskabet mellem Ny Hollænderskolen og Teatret Riddersalen er det sidste makkerskab i Kulturmakker-ordningen, blandt mange gennem de sidste par år. Vi afventer udmeldinger om fremtidige muligheder og rammer for, hvordan skoler og kulturinstitutioner kan arbejde videre på de mange gode erfaringer og evalueringer, der er udarbejdet i samarbejde med Skoletjenesten.

Kulturmakkerskaberne har været velfungerende på grund af stor opbakning fra både politisk side, samarbejdet mellem Skole og Kultur- og fritidsforvaltningen og ledelserne på skolerne og kulturinstitutionerne. Denne sammenhængskraft mellem de nævnte parter og en økonomisk investering i Kulturmakkerskaberne har skabt gode vilkår for, at lærere og pædagoger sammen med kulturinstitutionernes særlige faglige kompetencer og kunstneriske arbejdsprocesser har kunnet udvikle forløb og aktiviteter i fleksible rammer, der tager direkte afsæt i den enkelte skoles ønsker og behov. Der er stadig brug for såvel politisk som økonomisk opbakning for at Kulturmakker-skaberne kan blive bæredygtige forløb, der fremover kan indgå i Åben Skole-regi.

Vil du høre mere om mulighederne for Kulturmakker-skaber med Riddersalen, kan du kontakte Anabela Lemos på tlf. 38 87 18 19 eller via anabela@riddersalen.dk

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere