OmSorg

 

Projekt OmSorg afholdes i ugerne 41-48 i efteråret 2020. Datoer følger snarest.

Vi vil alle gennem vores liv opleve, at vi skal forholde os til sorg. Enten ved selv at være i sorg eller ved at være sammen med andre i sorg. Det kan for mange - både børn og voksne - være svært at sætte ord på sin egen sorg eller være dén, der gerne vil starte en samtale med en i sorg.

I samarbejde med Folkekirken på Frederiksberg, Biblioteket Frederiksberg, Musikhøjskolen, Frederiksberg Museerne og Teatret Riddersalen sætter vi i efteråret fokus på sorg gennem teater, musik og foredrag. 

Vi tilbyder kunstneriske oplevelser, der kan være med til at åbne for svære samtaler, til gavn og virke for både børn og voksne.

Alle arrangementer er med fri entré for børn. Af pladshensyn skal der reserveres billet til enkelte arrangementer.

Se programmet og hvordan du får billetter til OmSorg herunder. Der kommer løbende nye arrangementer med i kalenderen.

Sommerfugledalen

Tab og sorg har ingen alder, men er en del af livet både for børn og voksne. Måske har du mistet en ven, et familiemedlem eller et kæledyr... I KU.BE vokser et mindetræ, hvor du kan skrive navnet, en lille hilsen eller tegne en tegning til den som du savner. I løbet af april måned vil mindetræet blive til en smuk og poetisk sommerfugledal med mange farver og historier - som et tegn på evigt liv.

Idé og udvikling: Præst Annette Molin Brautsch og kunstner Dorte Holbek

Genre: Interaktiv udstilling for børn og voksne
Dato:
Følger snarest
Sted:
KU.BE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg
Målgruppe: Børn og voksne
Entré:
Fri entré

Askepots hvide due
Inden Askepots mor dør, beder hun Askepot om at blive ved med at synge de sange, som de to så ofte har nydt at synge sammen. Moren bliver begravet i haven og hver gang en af Askepots tårer rammer graven, vokser en ny blomst frem i en helt ny farve. Aldrig er der set så smuk en grav på den egn. Men så en dag flytter en stedmor ind med sine to ækle døtre …

En sørgelig, morsom og rørende genfortælling af det klassiske folkeeventyr fra Brødrene Grimm. Børnene involveres med krop og stemme undervejs.

Medvirkende: Måle FortælleteaterSkuespiller Anette Jahn

Genre: Børneteater
Dato: Følger snarest. Varighed: 45 minutter
Sted: Solbjerg Kirke, Howitzvej 30A, 2000 Frederiksberg
Målgruppe: 3-10 år
Entré: Fri entré - ingen tilmelding

Sorgen i Kunsten

Sanger og komponist Kira Skov og forfatter Naja Marie Aidt har begge mistet en nærtstående. Denne aften vil tage udgangspunkt i de værker, de som henholdsvis musiker og forfatter hver især har skabt, og som sætter ord og lyd på tabet, sorgen, angsten - og kærligheden. Efter oplæsning og koncert er der en samtale med studiepræst Charlotte Grunnet om livet, døden og det, at kunsten kan være en måde at være i sorgen og skabe et fælles rum for andre, selvom det ikke fjerner smerten og ensomheden.

Medvirkende: Sanger og komponist Kira Skov, forfatter Naja Marie Aidt og studenterpræst Charlotte Cappi Grunnet.

Genre: Koncert, oplæsning og samtale.
Dato: Følger snarest
Sted: Sct. Thomas Kirke, Rolighedsvej 16, 1958 Frederiksberg
Målgruppe: Voksne
Entré: Fri entré - ingen tilmelding

Brødrene Løvehjerte af André Andersen SOLO

Oplev den roste skuespiller og fortæller André Andersen gøre historien om Brødrene Løvehjerte lyslevende. En gribende familieforestilling for børn fra 8 år og voksne, som på en poetisk og varm måde giver afsæt for at tale om savn, sorg og hvad der mon sker, når man er død. Teateravisen har tidligere kaldt André Andersens forestillinger for "Skræmmende god storytelling" – forestillingen er godkendt af Astrid Lindgreens arvinger og har siden 2007 spillet landet rundt.

Genre: Teaterforestilling
Dato: Følger snarest
Sted: Hovedbiblioteket, Falkoner Allé 3, 2000 Frederiksberg
Målgruppe: Børn fra 8 år og voksne
Entré: Fri entré. Billetbestilling nødvendig.

Møde med de Døde

Kom med på vandring på Frederiksberg Ældre Kirkegård, hvor bl.a. Storm P. ligger begravet. Undervejs møder du skuespillere, der levendegør både kendte og ukendte, der ligger begravet på kirkegården. Kirkegårdsvandringen er målrettet børn fra 6 år ifølge med voksne.

Medvirkende: Skuespiller Kristine Nørgaard og Thomas Knuth-Winterfeldt. Manus: Helle Krogh Madsen

Genre: Kirkegårdsvandring med indlagt teater
Dato: Følger snarest
Sted: Frederiksberg Ældre Kirkegård, Frederiksberg Allé 71. Vi mødes ved Frederiksberg Kirke
Målgruppe: Børn fra 6 år ifølge med voksne
Entré: Det er gratis at deltage - tilmelding nødvendig:

Historien om V

En eventyrlig opera om tab, savn og forsoning. Cecilie Ekens anmelderroste børnebog ”V” bliver til en musikalsk forestilling om en piges tab og sorg over en forsvunden far og hendes brændende ønske om at gøre alt godt igen uanset prisen.

Co-produktion af Zebu, Musikteatret Saum og Den Ny Opera i Esbjerg.

Genre: Musikalsk forestilling / opera
Dato: Følger snarest (varighed 55 min.)
Sted: Riddersalen, Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg
Målgruppe: Voksne og børn fra 9 år
Entré: Pladsreservation nødvendig. Børn fri entré. Voksne 75 kr.

New Orleans Jazz Begravelsesoptog

Mød op på Sankt Thomas Plads på Frederiksberg Allé og gå med i New Orleans Jazz Begravelsesoptog. En Street Parade inspireret af de klassiske New Orleans begravelser, hvor præst og jazzsangerinde Elisabeth Børch med orkester følger den dekorerede kiste til tonerne af klassikere som “Nearer my God to Thee”. Kom og gå med og medbring parasol og hvide lommetørklæder. Begravelsesoptoget slutter i Riddersalen, hvor Elisabeth Børch fortæller om en begravelsestradition, der er en hyldest til livet.

Medvirkende: Præst og jazzsangerinde Elisabeth Børch med orkester.

Genre: Optog efterfulgt af foredrag
Dato: Følger snarest
Sted: Vi mødes på Sankt Thomas Plads på Frederiksberg Allé
Målgruppe: Børn og voksne
Entré: Fri entré - ingen tilmelding

André Andersen SOLO: Brødrene Løvehjerte

André Andersen SOLO har siden 2007, med stor succes, fortalt dette vidunderlige eventyr, der starter i Sverige, udspilles i Nangijala og slutter ved porten til Nangilima. Forestillingen er godkendt af Astrid Lindgrens datter, og André er den eneste i Norden, der er blåstemplet af Lindgrens arvinger til at fortælle det smukke eventyr.

Medvirkende: Skuespiller André Andersen

Genre: Børneteater
Dato: Følger snarest
Sted: Sct. Lukas Kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg
Målgruppe: Fra 9 år og opefter
Entré: Fri entré - ingen tilmelding

Børns billeder af døden

Man siger, at børn er meget fantasifulde. Det er muligvis rigtigt. Men børn kan også være skræmmende konkrete i deres tænkning. Når børn sørger, har de brug for voksnes hjælp til at få de mange følelser og tanker ind i en fortælling, der både kan rumme den mistede, og som kan tåle at blive delt med andre.

Foredrag med Henning Nabe-Nielsen, der har mere end 20 års erfaring som hospitalspræst, og mange møder med børn, som sørger over egen sygdom eller tabet af en søskende eller forælder.

Medvirkende: Hospitalspræst Henning Nabe-Nielsen

Genre: Foredrag
Dato: Følger snarest
Sted: Riddersalen, Allegade 7-9, 2000 Frederiksberg
Målgruppe: Voksne
Entré: Fri entré - ingen tilmelding

Samtalesalon om døden

Tør du tale om døden? Har du taget stilling til, hvad der skal ske den dag, du dør? Når vi taler om døden, om hvad vi håber og tror, hvad vi er bange for, så skærper vi sansen for det liv, vi skal leve nu!

Denne aften sætter vi fokus på døden ved at samtale om den over et glas vin godt krydret med musik, sang og gode ord. Arrangementet er et samarbejde mellem sognepræst Annette Brautsch, hospicepræst Charlotte Clante og Riddersalen.

Medvirkende: Sognepræst Annette Molin Brautsch, hospicepræst Charlotte Clante m.fl.

Genre: Samtalesalon
Dato: Følger snarest
Sted: Riddersalen, Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg
Målgruppe: Voksne
Entré: Billetter á 50 kr. inkl. vin kan købes

Børnegudstjeneste om sorg

En forsigtig, sart og modig børnegudstjeneste  - med børneteater om sorg. En dreng har mistet sin mormor. Han er så ked af det, at maden ikke smager af noget. At der ingen ord er at sige. Han læser en bog: "Farvel Hr Muffin" - en nyklassisk børnebog om sorg, der handler om afskeden med et marsvin. Historien om marsvinet folder sig ud, mens drengen læser. Og marsvinets afsked giver drengens sorg både sprog og form i verden.

Medvirkende: Sognepræst Bettina C. Tranberg m.fl.

Genre: Børnegudstjeneste med børneteater efterfulgt af fællesspisning
Dato: Følger snarest
Sted: Sct. Lukas Kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg
Målgruppe: Op til 6 år
Entré: Fri entré - ingen tilmelding. Aftensmad 20 kr. for voksne – børn gratis.

Himmelhuse - Hvordan ser der ud i det evige liv?

Med udstillingen Himmelhuse, betragter vi livet efter døden gennem børnenes fantasi og forestillinger, når børn i alderen 7-11 år indretter huse, som de forestiller sig, ønsker sig, håber og tror, at man skal bo i, når man flytter til det evige liv. Måske kan børnenes konkrete og fantasifulde forestillinger hjælpe deres voksne med at sætte ord og billeder på det der med døden.

Udstillingen er skabt i samarbejde mellem børn fra Sankt Markus Sogn, sognepræst Signe Danielsen og scenograf Dorte Holbek.

Genre: Udstilling
Dato: Følger snarest
Sted: Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg
Målgruppe: Børn og voksne
Entré: Voksne entré - børn gratis.

Til middag med døden

Hvad skal man skrive i sit testamente? Vil man donere sine organer? Hvad har ens efterladte brug for? Hvordan forbereder man sig på døden? Alle disse ting vil vi tale om med en række fagpersoner, såsom advokat, bedemand, læge, våger og præst, mens vi nyder en middag tilberedt af Orangeriet. Arrangementet er et samarbejde mellem hospicepræst Charlotte Clante og Bakkehuset.

Genre: Middag med oplæg
Dato: Følger snarest
Sted: Bakkehuset, Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg
Målgruppe: Voksne
Entré: Billetter a 150 kr. inkl. mad, vin, kaffe og kage kan købes her

Tilbud til skoler

Vi har en række tilbud særligt rettet til skoleelever i 4.-6. klasse. Alle aktiviteter kan indgå i arbejdet med at styrke klassens trivsel og fællesskab, eller de kan indgå i en faglig sammenhæng 
i danskundervisningen.

Sorg i børnehøjde af Teatergrad: En musikalsk fortælling om at elske, miste og savne så det gør ondt

Sommerfugledalen: Et interaktivt kunstprojekt om sorg, døden og det evige liv

En sten fra mit hjerte: Et tre dages forløb med udgangspunkt i billedbogen ”V”

Det er hverken et krav eller en hindring,
 at klassen/elever i klassen har eller har haft sorg tæt inde på livet.

Læs om aktiviteterne og hvordan du bestiller plads her

Målgruppe: 4. - 6. klasse

Der er fri entré til alle arrangementer.
Af pladshensyn skal der reserveres plads.
Se hvordan under det enkle arrangement
Pladsbestilling åbner snarest.

TAK for støtte til FREDERIKSBERG KOMMUNE, FREDERIKSBERG FONDEN og STATENS KUNSTFOND.

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere