Kunstnerkabareten – et rum for musikteater, foredrag, samtaler og koncerter

Kunstnerkabareten på Riddersalen er et fælleskab for voksne, hvor vi sammen undres og bliver klogere på det moderne menneskeliv og det nu, vi deler. Vi inviterer kunstnere og kulturpersonligheder ind i Riddersalens særlige stemning til at skabe musikalske kabaretforestillinger, foredrag, samtaler, forfattermøder, pitch-maratons, jazzkoncerter samt natklubber med dj og dans.

Foråret 2024 markerer Kunstnerkabaretens fjerde sæson, hvor du blandt andet kan se frem til fællessangsarrangementet Sange om Søndagen, hvor vi vil synge os igennem Provstens Playliste. Derudover præsenterer vi Shakespeare om Søndagen, hvor du vil blive introduceret til Shakespeares dramatik gennem oplæg og læsning. Kammerkoret Carmina, vil synge et udvalg af Shakespeares sonetter i nye kompositioner for kor.

Skuespiller Mette K. Madsen er kreativ producent på Kunstnerkabareten og vært ved flere arrangementer. Teaterdirektør Henrik Køhler vil også byde indenfor til sine egne samtalesaloner, når Hvem vil være Direktør? løber af stablen til foråret. Han vil mødes til samtaler med kulturpersonligheder, forskere og kunstnere for at undersøge, hvordan man egentlig leder et 100 år gammelt teater anno 2024. 

Den musikalske kabaret Hopla. Bravo. Skifter vil med live-musik, skønhed, kant og humor undersøge det moderne menneskes kampplads og forsøge at besvare spørgsmål som: Hvad kæmper vi med? Hvad kæmper vi for?

Hopla… fortsætter, hvor sidste års Reumert-nominerede forestilling Jolly Weltschmerz slap – med det samme kunstnerhold og i samme genre.

På udvalgte aftener i foråret inviterer vi publikum til at blive hængende efter forestillingen. De danseglade inviteres til en aften på gulvet, når den ikoniske DJ Rosa Lux vil fyre op bag pulten til Dans efter Hopla. Desuden genopliver vi det velkendte arrangement Jazz efter Hopla, når Carsten Skov Trio inviterer til jazzkoncert efter kabareten

Hopla. Bravo. Skifter tager fat i de dybere lag af vores eksistens. Til Forfattermøder har vi inviteret en række af Danmarks mest toneangivende forfatter indenfor, til at tale om forestillingens emner. 

Selve navnet Kunstnerkabareten sender en hilsen til Riddersalens grundlægger, Lorry Feilberg, der i 1914 åbnede ”Drachmann Kroens Riddersal – Fornem Kunstnerkabaret”. Også dengang bød Kunstnerkabareten på forskelligt indhold inden for forskellige genrer og tiltrak mange af tidens kunstnere og kendisser.

Kunstnerkabareten tilbyder dig med andre ord muligheden for at blive:

løftet i mødet med kunsten

udfordret i mødet med samtiden

underholdt i mødet med dig selv og

omfavnet i mødet med fællesskabet.