Tak for en forrygende første sæson i Kunstnerkabareten Riddersalen

I Kunstnerkabaretens første sæson i foråret 2022 slog vi dørene op for ikke mindre end 22 arrangementer, hvor relevante kunstnere, politikere og kulturpersonligheder sammen med et tilstrømmende publikum perspektiverede verdens tilstand og det moderne menneskes forholden sig til det NU vi alle deler, i samarbejde med blandt andre AOF Storkøbenhavn og Frederiksbergmuseerne.

Mette K. Madsen er kunstnerisk ansvarlig for Kunstnerkabareten. Hun har kurateret og tilrettelagt arrangementerne - og stod også som idéudvikler, iscenesætter, komponist, tekstforfatter og medvirkede i anmelder- og publikumssuccesen Jolly Weltschmerz! som åbnede Kunstnerkabareten med et brag i 2022. Den Reumertnominerede musikforestilling Jolly Weltschmerz! vender tilbage i foråret 2023.

Glimt fra nogle af de arrangementer og kulturpersonligheder der besøgte Kunstnerkabareten i 2022.

Kunstnerkabareten Riddersalen

Riddersalens kvinder

I samarbejde med Rikke Rottensten, Frederiksbergmuseerne og AOF har vi 4 søndage hyldet 4 markante kvindelige kunstnere, der har været med til at præge Riddersalen; Lulu Ziegler, Liva Weel, Daimi Gentle og Jytte Abildstrøm.

Lulu Zieglers viser blev fortolket af Bodil Jørgensen og Ramona Macho, Rosalinde Mynster, Nicolai Jørgensen og Mette K. Madsen fortolkede Liva Reel viser, akkompagneret af Bjarne Sahl på klaver.

Daimi, Jytte Abildstrøm og dameorkestret 14 Red Ladies fyldte teatersalen og Jytte Abildstrøm underholdt med anekdoter fra hendes lange liv i Riddersalen.

Kunstnerkabareten Riddersalen

Debatter i Kunstnerkabareten

I samarbejde med AOF/KBH har vi afholdt 3 spændende debatter i foråret 2022:

Klæder skaber køn - En aften med Ditlev Tamm, Mizz Privileze, Luka Holmegaard og Chris fra Paradise om hvordan samfundets idéer om tøj og køn er flettet sammen.

Et stærkt panel deltog i en intens og interessant aften om emnet FLUGT; filminstruktør Jonas Poher, krigsfotograf Jan Grarup og journalist og dokumentarist Nagieb Khaja. Rahima Abdullah og Tarek Kelani satte ord på hvad det vil sige at være på flugt og mødtes med medstifter af Venligbo-bevægelsen Mads Nygaard på scenen.

Debat om Kapitalisme og Nordisk Socialisme med Pelle Dragsted (Enhedslisten) og Martin Aagerup (direktør for den borgerlige tænketank Cepos) og moderator Inaam Nabil.

Kunstnerkabareten Riddersalen

FORORD - forfatteroplæsninger

6 tirsdage havde vi besøg af 6 danske forfattere i Kunstnerkabareten, som læste op af egne tekster, udvalgt i forhold til tematikken i Jolly Weltschmerz! med Felix Thorsen Katzenelson, kulturjournalist og skribent på Politiken, som moderator. Forord blev præsenteret i samarbejde med AOF.

De 6 forfattere, der gæstede Kunstnerkabareten:
Kirsten Hammann
Kristian Bang Foss
Bjørn Rasmussen
Stine Askov
Caspar Eric
Søren Ulrik Thomsen.

Kunstnerkabareten Riddersalen

Alt om Alting, teaterimpro og efterkoncerter

Foråret bød også på 2 omgange med Pitch-maraton 'Alt om Alting' - en fejring af viden, nysgerrighed og fordybelse. 8 mennesker talte 12 min om noget MEGET specifikt, som de vidste helt utroligt meget om, såsom; Amagerhylden, Nano-teknologi, Helligånden, Psykologisering, Klokkefrøen og Alkymi ...

Den fremadstormende jazz-duo Svaneborg Kardyb gæstede Kunstnerkabareten med 2 koncerter og teaterimpro-duoen Bang & Bernhard optrådte på slap line med deres nye format longform impro.