Kiosken - et samlingssted for fortællinger

Sommerteater i Lorrys Have

KIOSKEN i Lorrys Have foran TV2 Kosmopol og Riddersalen har siden 2015 været omdrejningspunkt for gratis teaterforestillinger. Her får du fortællinger om lokaliteter og personligheder, der har sat deres præg på Frederiksberg. Vores ønske om, at kunne samle alle aldersgrupper til historiefortælling under åben himmel, er gået smukt i opfyldelse.

Med kunstnerisk frihed gestaltes nogle af de spændende personligheder og begivenheder, der har været med til at præge Frederiksberg. Således inspireret er det vores håb, at børn og voksne, institutioner og nysgerrige turister vil gå på opdagelse på Frederiksberg.

Støtte fra Frederiksberg Fonden og Frederiksberg Kommune og opbakning fra TV2 Kosmopol gør det muligt, at præsentere Frederiksberg-fortællinger ved Kiosken.

Der er nye fortællinger ved KIOSKEN i Lorrys Have i juni/juli 2023.

Tradition for gadeteater

Riddersalen har over 40 års erfaring med gadeteaterturnéer, og at spille i det åbne rum er en vigtig del af vores historie. Det var derfor også en længe næret drøm der, med støtte fra Frederiksberg Fonden, i 2016 gik i opfyldelse.

"Børn er fremtidens teatergængere, men langt fra alle børn og unge på Frederiksberg har været i teatret. Med fondens støtte til at opføre 'Kiosken' er det vores ønske at give alle, små som store, teateroplevelser af høj kvalitet. Vi håber rigtig mange vil nyde det - og at vejrguderne lader solen skinne på Kiosken", siger Martin Dahl, formand for Frederiksberg Fonden.

Frit efter Fritz Kochs københavnerkiosk, har vi bygget Riddersalens helt egen Kiosk, hvor børn og voksne kan nyde fortællinger og hinandens selskab. Med Kiosk-fortællingerne ønsker vi, at skabe rammer for møder med nærvær og fordybelse, på tværs af generationer. Under åben himmel er der i sagens natur højt til himlen, og plads til alle der dumper forbi.

Gå på opdagelse på Frederiksberg

I foråret 2020 lancerede vi FORTÆLLERUTEN, et kort der inviterer både børn og voksne til at gå på opdagelse efter nogle af de Frederiksberg-fortællinger der ligger gemt i gader, bygninger og parker. Du kan møde bønder, konger, prinser og prinsesser, vilde dyr og meget mere!

Læs mere og download kort til Fortælleruten.

Tag familien i hånden, gå en tur og bliv klogere på dit Frederiksberg.