Hvem vil være Direktør? Med Nina Rask

Teaterdirektøren søger support

En teaterdirektør på den varme stol, to livliner i baghånden og teatrets fremtid på bordet. Det er udgangspunktet for Hvem vil være Direktør?

Vi inviterer forskellige stemmer og meningsdannere fra forsknings- og kulturverdenen til at dele deres perspektiver på branchen. Eftermiddagen tager afsæt i det kendte tv-program Hvem vil være Millionær, men i stedet for pengegevinst, sættes teatrets fremtid på højkant. Spillereglerne er simple: Henrik Køhler ringer til en ven, der inviteres på scenen, og efter pausen inviteres publikummet til at deltage i debatten.

Hvem trækker i trådene på de danske teaterscener?

Denne aften får du mulighed for at møde Henrik Køhler, i en samtale med skuespiller, satiriker og podcastvært Nina Rask om kampen for at blive hørt i en verden, hvor ældre mandlige teaterdirektører ofte har dominansen.

Nina Rask er uddannet fra DR Talentholdet i 2021 og har sidenhen gjort sig bemærket med sin prisvindende podcast Hvor regnbuen ender, samt hovedroller i diverse Tv-serier og teaterstykker. Nina er aktuelt med sit eget stand-up-show Nina er sjov på Det Kongelige Teater. Nina spiller for udsolgte sale og braser frem på de danske teaterscener. Hun repræsenterer den unge bølge i teaterverdenen, der tør afprøve og kaste sig ud i projekter, som sætter dem selv og scenekunsten under kritisk beskuelse.

Magt som bærende tema

Samtalerne, der afholdes over tre søndage i foråret, tager udgangspunkt i gæsternes erfaringsverden og spænder fra generationsskiftet i dansk teater til udforskning af forskellige kunstformers virkemidler hen til kunstens fremtid. Magtbegrebet er et bærende tema, og i samtale med sine gæster vil Henrik Køhler undersøge både sin egen institutionelle magt og de medfølgende forpligtelser, samt undersøge, hvad det egentlig betyder at have magt som kunstner og hvordan den kan bruges optimalt.

De tre gæster, vil give indblik i hver deres ekspertområder og hvem de er som mennesker. Du vil møde den etablerede teaterinstruktør Staffan Valdemar Holm (21. apr.), efterfulgt af den unge, lovende skuespiller og satiriker Nina Rask (28. apr.) og til sidst fremtidsforskeren Anne-Marie Dahl (05. maj).

Hvem vil være Direktør? er en aften med tid til diskussion og refleksion i Riddersalens intime rammer. Publikum er inviteret til at stille spørgsmål og deltage i debatten om teatrets fremtid. Målet er få indsigt i, hvordan man bedst leder et teater, der er bæredygtigt langt ud i fremtiden

Vært
Henrik Køhler, teaterdirektør
Gæst
Nina Rask, skuespiller

Tidspunkt
Søndag d. 28. april kl. 14.00

Entré
100 kr. 

Billetprisen er ekskl. billetgebyr.

Varighed
120 min. inkl. Pause

Aldersgruppe
Fra 15 år