Herfra min verden går

Gæstespil fra Next Door Project

- en dokumentarisk danseforestilling om at slå rødder og høre til

Hun er 14 år. Hun bor i et rækkehus sammen med sin mor og lillebror. Hendes lillebror er født og opvokset i Danmark. Hun vil gerne være makeup artist, sygeplejerske eller frisør. Hun har gået i dansk skole siden 0. klasse. Hun taler og skriver dansk.

I hendes pas står et land, hun ikke kender. Hun kender ingen der og kan heller ikke rejse derhen. Hun har været asylansøger i Danmark i 8 år.

Med fødderne dybt nede i mudder og jord, mellem oaser af drømmende lys og små huse der prøver at finde sig en plads i verden, bevæger performerne Anette Asp Christensen, Ingrid Tranum Velásquez og Alexandra Carlgren sig ind i en gribende fortælling om at slå rødder i en uforudsigelig verden.
En fortælling om at vente og være en sag i en verden af uforståelige paragraffer, og om at insistere på drømmene og på at leve livet. Uanset.

Tætskrevne papirer, jord, mælk, cello og sang, hvirvler om ørene på danserne og publikum i et intimt og konstant foranderligt scenerum.

Forestillingen har et utroligt flow, hvor alle elementer – dans, cellospil, mælkeplask og mudderformning – glider fuldstændig flydende ind og ud af hinanden. Det føles naturligt, når cellisten spiller sine stemningsfulde melodier, der akkompagnerer fortællingen uden at tage fokus. Det samme gælder dansesekvenserne, der uforstyrret glider ind og ud af forestillingen og tydeligt udtrykker følelser, relationer og handlinger. Scenerummet er tomt, men alligevel fyldt. Det tomme gulv bruges som lærred, og noget så simpelt som mælk bliver på én gang metafor for danskhed, rodløshed og det store middelhav.
- Daniella Ottendal Skovgaard, Den4væg.
Læs hele anmeldelsen her

 
Vi, lærerne, kiggede os mange gange omkring og kunne konstatere, at eleverne havde glemt tid og sted - de var blevet en del af pigens historie, af dansernes repetitive bevægelser og intense stemmers fortælling, af celloens melankolske melodier og sjove lyde, og de var blevet en del af sangerindens rene sang. Dynamikken og elegancen bandt det hele uhyrlig smukt sammen, og hverken de, eleverne, eller vi, lærerne, kunne ikke andet end at overgive os til oplevelsen.
- Janek Majcher og Kamilla Appelquist, lærere på Rudolf Steiner Skolen, Århus
 
Stykket var spændende. Især begyndelsen, hvor tilskuerne blev fordelt rundt om scenen i rollespillet som flygtninge. Dét at integrere elever på den måde er en vildt god idé.
Eleverne var særligt optagede af de mange udtryksformer, da vi snakkede med dem om forestillingen efterfølgende. Vi har alle oplevet, at det var en fin overgang til at tale med eleverne om, hvordan eksempelvis dans også kan være med til at fortælle en historie.
Laura Nielsen Middelhede, Frederiksbjerg skole

Medvirkende
Ingrid Tranum Velásquez
Anette Asp Christensen
Alexandra Hallén

Instruktør
Ingrid Tranum Velásquez

Scenograf
Annika Nilsson

Komponist
Alexandra Carlgren

KØB BILLET

Spilleperiode
5.-8. sept. 2018

Spilletider
Ons. kl. 12.30 & 17.00
Tors. og fre. kl. 9.30 & 12.30
Lør. kl. 13 & 16.00

Priser
Løssalg voksne 150 DKK
Børn/unge u. 25 år 80 DKK
Gruppe (min. 6 u. 25 år) 40 DKK
Teaterrabat 100 DKK*

*Teaterrabat opnås ved køb af billet til min. 3 forestillinger. Læs mere

Varighed
Ca. 45 min. uden pause

Aldersgruppe
9-15 år

 

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere