Frederiksbergprisen 2019 til Riddersalen

 

 

 

Foto: Martin Sørensen

 

Hvert år sætter Frederiksberg Fonden fokus på byens borgere og dens mange organisationer ved overrækkelsen af Frederiksbergprisen på 100.000 kr. Prisen går til en organisation, som har gjort noget særligt for byens indbyggere og Frederiksberg.

Riddersalen modtog 3. oktober Frederiksbergprisen 2019.

”Teatret Riddersalen er både et originalt teatermiljø fra etableringen på Allégade i 1914 og et moderne samtidsteater. Teateret behersker som få alle faglige dele af teaterstykkets tilblivelse med idéudvikling, værksted, systue, produktion, formidling og styring, selvom teatret er blandt de mindste i landet. Riddersalen er et kulturfyrtårn, når det handler om at møde sit publikum med nyudviklede, samtidsrelevante og nære lokale forestillinger.

Fokus er på de 0-12 årige borgere, som for Riddersalen er vigtige teatergængere – også i tider hvor diverse apparater fylder godt i hverdagen hos de yngste. Samtidig modtager Riddersalen Frederiksbergprisen 2019 for sit arbejde for at sætte skole og scenekunst sammen på nye måder, som både skal styrke børns dannelse og scenekunstens betydning i fremtiden.” lød bedømmelsen fra Frederiksberg Fonden.

Teaterleder Piet Bertelsen modtog, sammen med glade medarbejdere, prisen ved en officiel overrækkelse hos Urban13.

 

Tak til Frederiksberg Fonden