Forfattermøder - Sammenbrud og skabelse

Sammenbrud og skabelse: En aften med oplæsning og samtale.

Dyk ned i dybet af det menneskelige sind, når vi inviterer dig til en aften med oplæsning og samtale, i forbindelse med den nyskabende kabaret Hopla. Bravo. Skifter! – Kun det bedste er godt nok. Kabareten tager udgangspunkt i det moderne menneske og dets grundlæggende spørgsmål: Hvad kæmper vi for? Hvad kæmper vi om?

Hen over tre aftenener kan du i forlængelse af stykket opleve samtaler om sammenbrud og skabelse, det besværlige og det lette og om kamp og forsoning. Gennem inspirerende oplæsninger og åbne samtaler tager vi fat på de dybere lag af vores eksistens.

Denne aften vil du møde de tre forfattere Anna Juul, Rakel Haslund-Gjerrilds og Sebastian Nathan. Til at styre slagets gang har vi inviteret kulturjournalist og kritiker Felix T. Katzenelson, som agerer aftenens vært.

Anna Juul deltager ofte i debatter og deler generøst ud af sine egne erfaringer med psykisk sygdom. Hun debuterede som forfatter med digtromanen Jeg bruger min krop som møbel (2019) under navnet Veronica Katinka Martzen og udgav under eget navn Penge og bacon (2020). Hun er aktuel med Superskurk – en rå, akut og kærlig bog om psykisk sygdom.

Rakel Haslund-Gjerrild forfatterskab tager oftest udgangspunkt i naturen mystiske og dystopiske kraft. Hun debuterede med novellesamlingen Øer i 2016. I pandemi-året 2020 udkom hendes anden roman Alle himlens fugle, en postapokalyptisk og poetisk roman, der har menneskets eksistens som gennemgående tema. Lige nu er hun aktuel med sin tredje roman Adam i Paradis (2021).

Sebastian Nathan blev uddannet fra forfatterskolen i 2019 og dimitterede med sin digtsamling Honey Moon i 2021, der ikke blot indbragte ham Munch-Christensen Debutantprisen, men også modtog en række rosende anmeldelser. Digtene kredser om ung forelskelse og det at få knust sit hjerte. Han sætter ord på følelser af ømhed og sårbarhed vævet sammen med skønhed og sorg. I januar 2024 udkommer hans anden digtsamling, Engle, der dykker ned i kontrasterne mellem livet med en psykisk diagnose og hverdagen, der samtidig kan være både magisk og smuk.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en aften, der lover at vække sindet og åbne op for nye perspektiver.

Hopla. Bravo. Skifter spiller kl. 16.00 disse tirsdage.
Varighed ca. 90 min.

Moderator
Kulturjournalist Felix Thorsen Katzenelson 
Gæster
Anna Juul
Rakel Haslund-Gjerrild
Sebastian Nathan

Spilletidspunkt
Tirsdag d. 09. april. kl. 19:00

Entré
100 kr. 

Billetprisen er ekskl. billetgebyr.

Varighed:
Varighed ca. 2 timer inkl. Pause.