Forfattermøder -

Kamp og forsoning

Grafik: Mette Bystrup

Kamp og forsoning: En aften med oplæsning og samtale.

Dyk ned i dybet af det menneskelige sind, når vi inviterer dig til en aften med oplæsning og samtale, i forbindelse med den nyskabende kabaret Hopla. Bravo. Skifter! – Kun det bedste er godt nok. Kabareten tager udgangspunkt i det moderne menneske og dets grundlæggende spørgsmål: Hvad kæmper vi for? Hvad kæmper vi om?

Hen over tre aftenener kan du i forlængelse af stykket opleve samtaler om sammenbrud og skabelse, det besværlige og det lette og om kamp og forsoning. Gennem inspirerende oplæsninger og åbne samtaler tager vi fat på de dybere lag af vores eksistens.

Denne aften vil du møde de tre forfattere Kristina Stoltz, Jonas Eika og Amina Elmi. Til at styre slagets gang har vi inviteret kulturjournalist og kritiker Felix T. Katzenelson, som agerer aftenens vært.

Kristina Stoltz debuterede med bogen Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse i 2000, og har siden udgivet alt fra digte og noveller til børnebøger og romaner. Hun holder sig ikke til én genre, og med hver udgivelse går hun nye litterære veje. Lige nu er hun aktuel med romanen For Evigt (2022).

Jonas Eika har med sine indtil videre blot to udgivelser allerede opnået stor anerkendelse. I 2015 dimitterede han fra forfatterskolen med romanen Lageret Huset Marie, en kritik af kapitalismens begrænsninger af menneskets frihedstrang og personlig udfoldelse. I 2019 udkom han med den anmelderroste og prisbelønnede Science Fiction-novellesamlingen Efter Solen.

Amina Elmi skriver om emner som sin søgen efter identitet, familiens historie og alt det, som hun ikke kan sige, fordi hun mangler sproget og kendskabet til det. Hendes debut digtsamling Barbar [Tavshedens objekt] udkom i 2023. Hun modtog debutantprisen på Bogforum i samme år.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en aften, der lover at vække sindet og åbne op for nye perspektiver.

Hopla. Bravo. Skifter spiller kl. 16.00 disse tirsdage.
Varighed ca. 90 min.

Moderator
Kulturjournalist Felix Thorsen Katzenelson 
Gæster
Kristina Stoltz 
Jonas Eika
Amina Elmi


Tidspunkt
Tirsdag d. 23. apr. 2024 kl. 19.00

Entré
100 kr. 

Billetprisen er ekskl. billetgebyr.

Varighed
Ca. 2 timer m. pause

Aldersgruppe
Fra 15 år