Forfattermøder - Det besværlige og det lette

Grafik: Mette Bystrup

Det besværlige og det lette: En aften med oplæsning og samtale.

Dyk ned i dybet af det menneskelige sind, når vi inviterer dig til en aften med oplæsning og samtale i forbindelse med den nyskabende kabaret Hopla. Bravo. Skifter – Kun det bedste er godt nok. Kabareten tager udgangspunkt i det moderne menneske og dets grundlæggende spørgsmål: Hvad kæmper vi for? Hvad kæmper vi om?

Hen over tre aftenener kan du i forlængelse af stykket opleve samtaler om sammenbrud og skabelse, det besværlige og det lette og om kamp og forsoning. Gennem inspirerende oplæsninger og åbne samtaler vil vi udforske de dybere lag af vores eksistens.

Denne aften vil du møde de tre forfattere Luka Holmegaard, Caspar Eric og Tine Høeg. Til at styre slagets gang har vi inviteret kulturjournalist og kritiker Felix T. Katzenelson som agerer aftenens vært.

Luka Holmegaard skriver sanselig og følsom poesi om den menneskelige krop, det at skille sig ud, forandre sig og se sig selv som en del af naturen. Forfatteren debuterede med digtsamlingen Emma Emma i 2015. I 2018 skrev de radiodramaet Meditationer for Akt1 og har udgivet den anmelderroste roman Graceland i 2017 og bogen Look i 2020. Luka Holmegaard beskæftiger sig igen med kønsidentitet i digtsamlingen Havet i munden (2023) og bogen Hund, stille (2023).

Caspar Eric er debattør, aktivist og digter, der de seneste år har fokuseret på kroppe med handicap og de udfordringer, mennesker med funktionsnedsættelse møder i Danmark. Hans seneste udgivelse er konceptbogen Undskyld vi er her (2023), et langdigt bestående af de 100 første opslag under #undskyldvierher, indsamlet af digteren selv.

Tine Høeg tager i sine værker udgangspunkt i de udfordringer, som det unge voksenliv kan volde, og sætter spørgsmålstegn ved gældende forventninger og forestillinger om kvinderoller, begær, skam og moderskab. Hun debuterede i 2017 med Nye Rejsende. Siden udkom hun med ungdomsbogen Tour de Chambre (2020), sat op af Det Kongelige Teater (2021) og senest Sult (2022), som udforsker ønsket om at blive mor.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en aften, der lover at vække sindet og åbne op for nye perspektiver.

Hopla. Bravo. Skifter spiller kl. 16.00 disse tirsdage.
Varighed ca. 90 min.

Moderator
Kulturjournalist Felix Thorsen Katzenelson 
Gæster
Luka Holmegaard
Caspar Eric
Tine Høeg

Tidspunkt
Tirsdag d. 16. apr. 2024 kl. 19.00

Entré
100 kr. 

Billetprisen er ekskl. billetgebyr.

Varighed
Ca. 2 timer

Aldersgruppe
Fra 15 år