De underjordiske

- Årets musikalske juleforestilling

Velkommen til DE UNDERJORDISKE

De underjordiske er skrevet som én stor kærlighedserklæring til Moder Jord, med afsæt i gamle traditioner, ritualer og varsler. 

Kornmoren, der er lavet af høstens sidste neg, forsvinder på mystisk vis til høstfesten på Mikkelsdag. For at gården ikke skal rammes af misvækst og ulykker, må og skal hun findes før det bliver jul.

Flora og Ebbe drager ud på deres livs rejse for at lede. De kommer vidt omkring. Til lands, til vands, under jorden og højt til vejrs!

De møder tågetuller, tottentuer, nisser, en lygtemand, en vandmoder, en gemmekone og alle mulige væsener og dyr. Og de bliver meget klogere på sig selv og naturen, før de atter kan vende hjem til gården til julefest. 

Kom og (gen)se det musikalske eventyr, hvor alle teatrets magiske virkemidler er i brug …

 

Naturens varsler
Handlingen i ’De underjordiske’ er relateret til traditioner og (over)tro på naturens varsler. Går vi et par hundrede år tilbage i tiden, var de fleste danskere frygteligt overtroiske. Der fandtes ikke det dyr eller fænomen i naturen, som vi ikke kunne tage både gode og dårlige varsler af.

Især høsten var forbundet med mange traditioner, da et godt høstudbytte var helt afgørende for mennesker og dyrs overlevelse. På Mikkelsdag, 29. september, fejrede man at høsten var slut og årets afgrøder sikret. I Danmark har der været stor overtro forbundet med høsten og høstens sidste neg. Fordi, var man grådig, og tog det sidste neg med, kunne man vente misvækst på gården det følgende år.

Mange steder bandt man det sidste neg, og pyntede det som små dukker. I De underjordiske er Kornmoren, bundet af høstens sidste neg, omdrejningspunkt for fortællingen.

Man kan tolke fortællingerne om mytiske væsener og fænomener som menneskets måde at forklare uforklarlige naturfænomener på. Men historierne kan også give os et billede af, hvordan man tidligere forholdt sig til den natur, man var helt afhængig af.

Manuskript
Signe Birkbøll

Komponist
Lars I. Shiller

Scenografi
Nils G. Frederiksen og Dan Voigt Lønholdt

Medvirkende
Daimi Gentle, Ragnhild Kaasgaard, Erik Olsen, Signe Birkbøll, Stine Holm Joensen og Thomas Knuth

Musikere
Lars I. Shiller, Mette Smidl og Poul Høxbro

Kostumer og systue
Thomas Winkler, Pille Behrendt og Anette T. Feilberg

Dukker
Dan Voigt Lønholdt, Nils G. Frederiksen, Barbara Gress, Thomas Winkler, Poul Arne Kring, Hendes Egede, Malene Kastalje og Jon Gelting

Teknikere
Laurids Bøcher Poulsen, Nils G. Frederiksen og Mads Stagis

Plakat
Thomas Winkler

Grafik
Mette Brystrup

TAK til alle, der har fulgt og båret gennem 24 sæsoner.

 

KØB BILLET

Spilleperiode
21. nov.-22. dec. 2018

Spilletider
Tirs.-fre. kl. 10:15
Lør. kl. 13:00 & 16:00 (22. dec. kun kl. 13:00)
Søn. kl. 15:00
Søn. 16. dec. kl. 13:00 & 16:00

Priser
Løssalg voksne 195/275 DKK
Børn/unge u. 25 år 125/205 DKK
Gruppe (min. 6 u. 25 år) 40 DKK
Teaterrabat 145/225 DKK*

*Teaterrabat opnås ved køb af billet til min. 3 forestillinger. Læs mere

Varighed
Tirs.-fre. 1 time 40 min. uden pause
Lør. & søn 2 timer inkl. pause

Aldersgruppe
Fra 6 år.

Cookie og privatlivspolitik

Læs mere