Om Riddersalen

Riddersalen ligger i en historisk bygning fra 1896, som vi deler med TV2 Lorry. Efter at have været værtshus og varietéteater blev der i 1914 malet og istandsat, hvor blandt andet teatrets foyer fik det udseende, den stadig har i dag. Fra man træder ind ad døren (det være sig fordør eller bagdør) fornemmer man, at her har mange kunstnersjæle haft deres gang. Her er masser af trapper og kringlede gange.

Vores hyggelige teatersal har plads til 210 gæster. Vi har egen systue, værksted og lagre, der bugner af 10 årtiers effekter og minder. Sceneteknikken på Riddersalen er et kapitel helt for sig selv. Her er ingen moderne computerstyrede træk, alt foregår med håndkraft, hvilket også kræver lidt ekstra af de medvirkende på scenen.

Og lidt historie ...

Riddersalen har en glorværdig og omskiftelig historie bag sig. Nogle af Danmarks helt store kulturpersonligheder har stået på scenen her: Storm P, Liva Weel, Osvald Helmuth, Olga Svendsen, Marguerite Viby, Lulu Ziegler, Erling Schroeder og Jytte Abildstrøm for blot at nævne nogle få. Kjeld Abells debutskuespil fra 1935 Melodien der blev væk, om den lille mand Larsen spiddede tidsånden, og blev en bragende succes. Stykket blev opført over 600 gange og var med til at skrive Riddersalen ind i dansk teaterhistorie.

Frederik Laurentius (Lorry) Feilberg åbnede i 1914 Riddersalen. I de første sæsoner opførtes der kabareter, men med tiden udviklede Riddersalen sig, i perioder, til en af de mest spændende, eksperimenterende teaterscener. Her blev der slået nye toner an. Det var i Riddersalen man kom for at opleve nye tendenser, avantgarde-teater og en perlerække af banebrydende kunstnere som Ludvig Brandstrup, Sam Besekow, Kjeld Abell, Bertolt Brecht og PH, hvis legendariske revyer blomstrede på Riddersalen i 1930’erne.

Siden da har skiftende direktører og ensembler spillet forestillinger, der rører hjerte og lattermuskler. Forestillinger der spejler vores samtid.

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen.

Læs mere om cookies